Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Fris kunstwerk

LISSE – Het Raadhuisplein wordt opgevrolijkt met het kunstwerk ‘Growing Up’ van de Bredase kunstenaar Paul van Osch. Hij versloeg zijn collega’s Joost van den Toorn en het duo Germa Huijbers en Carolina Agelink. De ‘menhirtoren’ is een blikvanger op het plein en de brede zitrand nodigt uit om er op te zitten. Wel heeft de kunstenaar de kleuren op zijn oorspronkelijke ontwerp vervangen voor de kleuren van Lisse: geel en blauw.

Van Osch liet zich bij dit ontwerp met name inspireren door twee tekeningen van basisschoolleerlingen Tim van H. (het steentjesmotief in een piramide) en Timo (een vulkaantekening). De kunstenaar gebruikte deze vulkaan als basis voor de vorm van zijn 3,90 meter hoge menhirtoren. Wethouder Adri de Roon (D66) liet dinsdag 28 juni weten zeer tevreden te zijn met de keuze: ‘Dit beeld ziet er fris en spetterend uit en het komt op een schitterende plek te staan.’ Het kunstwerk wordt begin volgend jaar geplaatst en kost circa 65.000 euro.