Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Bibliotheek moet bloeden

LISSE – De bibliotheek moet vanaf 2013 een bedrag van 10.000 euro bezuinigen op haar begroting. Een voorstel van de PvdA om hiervan af te zien haalde het niet tijdens de bespreking van de kadernota 2012 in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 juni.

Gemeenteraadslid Bert Verdoes (PvdA) pleitte voor het terugdraaien van de geplande bezuiniging, zodat er ‘leesbevordering’ plaatsvindt bij kinderen. Gemeenteraadslid Bas van Riel (D66) stelde echter dat de bezuiniging van 10.000 euro zonder veel kwaliteitsverlies uitgevoerd kan worden. Wel wordt tijdens de begrotingsbehandeling later dit jaar bekeken of een ondersteuningsbedrag van 25.000 euro voor overige wensen van de bibliotheek al eerder dan in 2013 beschikbaar gesteld kan worden.