Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Schoffelen voor gemeente

LISSE – Voormalig wethouder Jan Kippers (CDA) riep het al tijdens de verkiezingscampagne in 2010 en zijn woorden bleken profetisch. Voortaan mogen alle inwoners zelf gaan schoffelen op gemeentegrond. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) ondertekende maandag 27 juni met de vereniging van eigenaren van het appartementencomplex Rooversbrouck de eerste overeenkomst in het kader van het zogeheten ‘adoptiegroen’.

Van Zelst stelde desgevraagd: ‘Met de invoering van adoptiegroen willen we bereiken dat de plantsoenen schoon zijn en de inwoners tevreden zijn over de inrichting. We beseffen dat dit een taak is van de overheid, maar het is altijd goed om de ogen, oren en zelfwerkzaamheid van bewoners en anderen betrokkenen te mogen gebruiken.’ In ruil voor de zelfwerkzaamheid van de bewoners ontvangen zij van de gemeente een tegenprestatie. Dat kan gebeuren in de vorm van een product of een dienst.

Andere inwoners die staan te springen om het groenonderhoud in hun buurt van de gemeente over te nemen, kunnen contact opnemen met Monique van der Weijden, Buurtregisseur Gemeente Lisse. T: 0252 433 249.