Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Stankoverlast op toiletten Welkom

LISSE – De stank van de toiletten in het gebouw Welkom is zo ondraaglijk geworden, dat de gemeente 30.000 euro uitgeeft om dit probleem direct aan te pakken. Tegelijkertijd wordt de keuken stevig gerenoveerd omdat daar letterlijk de deurtjes uit de kasten vallen. Dit deelde het college van burgemeester en wethouders mee op dinsdag 28 juni.

Al jaren wordt door de gemeente gesproken over de mogelijke verkoop van het gebouw Welkom aan de dansschoolhouder. Dat is een van de redenen waarom er sinds 2007 nog nauwelijks onderhoud aan het pand wordt uitgevoerd. Onlangs werd echter bekend dat de verkoop van het pand definitief niet doorgaat. Dus moet het achterstallig onderhoud door de gemeente (als gebouweigenaar) flink worden aangepakt.

De totale kosten voor die onderhoudswerkzaamheden worden geschat op 329.000 euro; dat is een hoog bedrag. Zeker omdat het niet duidelijk is hoe lang de dansschool nog in het pand blijft. Daarom kiest de gemeente ervoor om enkel het hoogst noodzakelijke onderhoud uit te laten voeren. De onderhoudsstaat van de toiletten (stank) en de keuken (uitvallende deurtjes) is zodanig dat onderhoud daar niet langer kan worden uitgesteld. Momenteel voert de gemeente gesprekken met begrafenisvereniging St. Babara; deze instantie wil zich mogelijk in het gebouw Welkom vestigen.