Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Ter Specke aangepakt

LISSE – Het sportterrein Ter Specke wordt volledig heringericht. Uit een gemeentelijk haalbaarheidsonderzoek blijkt, dat veel accommodatiewensen van de verschillende verenigingen ingewilligd kunnen worden. Wethouders Bas Brekelmans (VVD) en Adri de Roon (D66) verstrekten dinsdag 28 juni meer informatie.

Er komt een vervanging voor de te slopen tennishal aan de Sportlaan; dat wordt een overkapping op de nieuw aangelegde probounce banen. Dit alternatief zorgt ervoor dat de tennissers bij slecht weer toch kunnen spelen en bovendien liggen de kosten veel lager; zo’n700.000 euro in plaats van drie miljoen euro. De FC Lisse hal wordt aangepast om te gebruiken voor sporten en evenementen. Mogelijk wordt hiertoe de achterkant van het pand vernieuwd of gerenoveerd.

Ook het parkeerprobleem wordt aangepakt, het terrein wordt heringericht en bij piekmomenten kan de wielerbaan gebruikt worden om alle auto’s te kunnen plaatsen. De kosten hiervoor bedragen 875.000 euro, ‘maar dan wordt wel het parkeerknelpunt opgelost’, aldus Brekelmans. Er is goed nieuws voor de hockeyvereniging Hisalis; zij krijgen een derde kunstgrasveld. Om dit te realiseren wordt het – enkele jaren geleden aangelegde – kunstgrasveld een kwartslag gedraaid. Hierdoor ontstaat er aan de noordkant net voldoende ruimte voor nog een veld, zonder dat er bollengrond of sloten worden opgeofferd. De kosten hiervoor bedragen 700.000 euro.

De Roon informeerde over The Flags en De Spartaan. The Flags krijgen nieuwe verlichting, zodat ze langer van het veld gebruik kunnen maken. Het is echter niet mogelijk om het terrein groter te kunnen maken voor het spelen van honkbal. Aan de andere kant kunnen The Flags in de toekomst wel gebruik maken van een indoor atletiekhal die op het tussengebied van De Spartaan en The Flags komt te liggen. Deze atletiekhal heeft een breedte van iets meer dan zes renbanen: 15 meter breed en 50 meter lang. De kosten hiervoor bedragen 315.000 euro. ‘Het sportpark is met deze oplossingen op de toekomst voorbereid’, aldus De Roon.

In principe heeft de gemeente met vijf miljoen euro genoeg om alle wensen te kunnen vervullen, maar mochten er financiële tegenvallers zijn, dan wordt een prioriteitslijstje afgewerkt. Bovenaan staat de overkapping bij LTC, daarna de sporthal FC Lisse, het parkeren, het derde kunstgrasveld van Hisalis, de lampen van The Flags en de indoor sportvoorziening van Atletiekvereniging De Spartaan.