Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

‘Kerstboom moet ontmanteld worden’

NOORDWIJK – ‘De huidige kerstboom dat parkeerbeleid heet is te ingewikkeld om het voort te laten bestaan.’ Met deze woorden gaf wethouder Martijn Vroom (CDA) aan dat het de hoogste tijd is om de manier waarop het parkeren in beide dorpsdelen geregeld is, eens stevig onder de loep te nemen. Dinsdag 4 oktober vroeg hij een krediet van 30.000 euro om dit punt aan te pakken en de leden van de Commissie voor Veiligheid, Bereikbaarheid, Openbare Ruimte (VBO) & Algemeen Bestuur, Openbare Orde, Raadsaangelegenheden (AOR) reageerden overwegend positief.

Het controleren op fout- en te langparkeerders moet voor het volgend jaar opnieuw aanbesteed worden. Het is volgens het college van burgemeester en wethouders een uitstekend moment om het parkeerbeleid eens stevig onder de loep te nemen. ‘Momenteel is een deel van Noordwijk aan Zee betaald parkeren en dat geldt ook voor Noordwijk Binnen. In het Middengebied wordt het betaald parkeren ingevoerd. Het invoeren van betaald parkeren in het ene gebied leidt automatisch tot een waterbedeffect van automobilisten die hun vervoermiddel elders gaan parkeren. We moeten het beleid in kaart brengen. Binnen één zone verschillen de tarieven. Moeten we iedereen vergunningen geven en de rest dagkaarten of maken we van heel Noordwijk een blauwe zone? Dat zou er ook voor zorgen dat we een grote bron aan parkeerinkomsten mislopen.’

De wethouder liet weten dat er in november een informatieavond komt, waarbij de toehoorders een beter inzicht krijgen in alle toekomstige ontwikkelingen op het parkeergebied. Zowel de reeds genomen besluiten als de voorgenomen ontwikkelingen. Vroom lichtte een tipje van de sluier op: ‘Als we sport in het middengebied houden, doen we daar een vorm van betaald parkeren: dat heeft effect voor het hele parkeersysteem in het dorp.’ Tijdens de aankomende gemeenteraadsvergadering gaan de politieke partijen de kredietaanvraag nog nader bediscussiëren.