Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 maart 2012

Brandweer voldoet niet aan nieuwe normen

LISSE – In de meeste gevallen voldoet de brandweer niet aan de landelijk gestelde richtlijnen voor het op tijd ter plaatse komen na een melding. Dit wordt mede veroorzaakt door de onlangs vastgestelde nieuwe landelijke normen. Uit het op dinsdag 28 februari openbaar gemaakte dekkingsplan voor de brandweerzorg blijkt dat de brandweer in de hele regio in meer dan 60% niet aan de nieuwe wettelijke normen blijkt te voldoen.

Interim - burgemeester Lies Spruit liet dinsdag 28 februari weten dat de tijd die de brandweer nodig heeft om op de plaats van het incident te komen, ‘hetzelfde is gebleven’. De inwoners hoeven zich geen zorgen te maken over hun veiligheid, informeert de gemeente. ‘Deze zorg is immers al jaar en dag tot tevredenheid georganiseerd.’ De heer Baardscheer van de Regionale Brandweer Hollands Midden geeft woensdag 21 maart tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financien een toelichting op het Dekkingsplan 2011 – 2015.