Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 maart 2012

Twee ton voor onderhoud brandweerkranen

LISSE – Vanwege een achterstand in het onderhoud van de brandweerkranen moet de gemeente een investering doen van 202.000 euro. Door een controle kwam de onderhoudsachterstand aan het licht. Het was een schok, zo bleek uit ambtelijke stukken die dinsdag 28 februari werden vrij gegeven.

‘De controller verbaast zich over het feit dat de brandweer het kennelijk de afgelopen jaren geen halszaak heeft gevonden om het onderhoud en beheer van de brandkranen goed op te pakken. Bij de overgang van de taken naar de regionale brandweer is het ook geen issue geweest.’ In totaal gaat het om circa 1.000 brandkranen die verspreid staan door de hele gemeente.