Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2012

Versnelde evaluatie Rooversbroekdijk

LISSE – Het onderzoek naar de nieuwe verkeerssituatie op de Rooversbroekdijk wordt versneld ingesteld. Deze mededeling deed wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) donderdag 29 maart. Hiermee voorkwam hij dat een meerderheid van de gemeenteraad (D66, VVD, CDA en Nieuw Lisse) een motie indiende om juist dat resultaat te bereiken.

De wethouder berichtte de raadsleden onder meer: ‘Ik heb toegezegd dat na het aanbrengen van de belijning en het wijzigen van de stand van de schrikborden en een gewenningsperiode, we een evaluatie gaan houden na drie maanden. Ik kan u melden dat we het SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) gevraagd hebben op een zo kort mogelijke termijn met een advies te komen. Het SWOV heeft aangegeven uiterlijk binnen twee weken met een advies te kunnen komen.’ Ook het ROV (Regionaal Overleg Verkeersveiligheid) is gevraagd of zij hierin een rol kunnen betekenen. Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) was tevreden met deze reactie: ‘Politiek inlevingsvermogen kan de wethouder niet ontzegd worden. Onder bestuurlijke druk wordt veel – zo niet alles – vloeibaar!’