Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2012

Geen subsidie voor rijken

LISSE – De subsidie voor voorschoolse voorzieningen wordt toch niet mogelijk voor de welgestelde inwoners van het dorp. Dit maakte wethouder Adri de Roon (D66) donderdag 29 maart bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij reageerde hiermee op een oproep van fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) die bij de vergadering van de commissie Maarschappij en Financien vroeg of deze subsidie inkomensafhankelijk kon worden gemaakt.

De Roon liet weten dat dit mogelijk is: ‘Om in aanmerking te komen voor een subsidieplek van de gemeente moeten de ouders aantonen dat zij geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Dit kunnen ze doen door een officiële verklaring bij de peuteropvang te overleggen waarin ouders aangeven dat ze geen recht hebben op de kinderopvangtoeslag zoals bedoeld in artikel 1.1. van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzaalwerk. Door de ouders daarbij een IB-60 formulier, een inkomensverklaring, te laten overleggen, is ook eenvoudig vast te stellen wat het inkomen van een ouder is. Nu dit mogelijk blijkt, ben ik bereid de subsidie voor peuteropvang aan gezinnen met één inkomen inkomensafhankelijk te maken. Een concreet voorstel daarvoor kan ik nu nog niet overleggen.’