Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2012

Vrijstaande woningen op locatie Don Boscoschool

LISSE – De nieuwe Don Boscoschool verrijst op de Ruishornlaan, zodat op de huidige schoollocatie nieuwe woningen gerealiseerd kunnen worden. Dit nieuws werd dinsdag 27 maart duidelijk. Het college van burgemeester en wethouders stelt dit plan binnenkort voor aan de gemeenteraad. Met deze verhuizing zou het meeste voordeel behaald kunnen worden. Op de Ruishornlaan kunnen de Don Boscoschool, Cardea en Skol een Brede School vormen. Aan of naast de school moet een gymzaal komen, waar ook niet alleen de basisscholen de Klarinet en de Tweemaster, maar ook tafeltennisvereniging Reflex gebruik van kunnen maken.

Wat de nieuw te bouwen woningen op de huidige locatie van de Don Boscoschool betreft; verwacht wordt dat de opbrengst van vrijstaande woningen op die plek hoger zal zijn dan de bouw van rijtjeswoningen aan de Ruishornlaan. De geschatte totale opbrengst van deze gebiedsontwikkeling schat de gemeente op maximaal 2 miljoen euro. Dat komt overigens goed uit, want de gemeente denkt na over de aanleg van een rotonde op de kruising Laan van Rijckevorsel en Ruishornlaan; de kosten hiervoor worden geschat op 1,8 miljoen euro.