Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

Zeehonk gaat hogerop

NOORDWIJK – De Zeehonk mag een extra lokaal bouwen bovenop het huidige gebouw. De extra kosten van 45.000 worden door de gemeente vergoed. Een pleidooi van Marianne Kloos, directeur van de Zeehonk, werd warm ontvangen door de leden van de commissie Ruimte, Bereikbaarheid & Financiën.

Kloos informeerde over de noodzaak om bovenop het gebouw een lokaal te bouwen: ‘Er is geen ruimte om op de grond te bouwen. De Speelbrug uit Voorhout verzorgt peuterspeelzaalwerk en BSO. Ze willen de voor-, tussen- en naschoolse opvang verzorgen. Van 06:45 uur tot 18:30 uur wordt dat gebouw dan gebruikt. We willen al na de kerst van start gaan met de peuterspeelzaal en de BSO. In eerste instantie is dat in tijdelijke ruimte.’

De peuters blijven overigens altijd beneden; het bovenlokaal wordt alleen voor de oudere kinderen gebruikt. De angst van commissielid Van der Aart (Puur Noordwijk) of zo’n lokaal bovenop het gebouw wel veilig zou zijn, is ongegrond, liet wethouder Martijn Vroom (CDA) weten: ‘Er zijn weinig zaken waar we zo goed naar kijken als veiligheid, dus voordat het opgeleverd wordt, moet het veilig zijn.’ En met deze woorden ging de voltallige commissie akkoord met de extra investering van 45.000 euro.