Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Pocahondas aangepakt

KAAG EN BRAASSEM – Het hondenhotel Pocahondas in Bilderdam moet weg. Tot 1 januari 2012 lag dit bedrijf nog in de gemeente Uithoorn en waren de eigenaren in het bezit van een vergunning. ‘Maar die vergunning rammelde aan alle kanten’, zo informeert wethouder Jan uit den Boogaard (CDA).

Omwonenden klagen heel veel over het hondenhotel; daarbij gaat het onder meer om stank en geluidsoverlast. Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem heeft normen opgesteld waaraan Pocahondas moet voldoen, met een boeteclausule van 200.000 euro. Maar het bedrijf krijgt ook de mogelijkheid om voor 1 januari 2014 te verhuizen buiten de gemeente: in dat geval wordt de situatie tot die tijd gedoogd. Pocahondas heeft serieuze plannen om zich in Nieuw Vennep te vestigen.