Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2013

Rotte schuur moet weg

KAAG EN BRAASSEM – Een oude schuur die op instorten staat, moet snel gesloopt worden. Het geduld van burgemeester en wethouders is schoon op; als de erfgenamen van de schuur op Comriekade 30 niet snel de bouwval neerhalen, moeten zij een boete betalen van maximaal 25.000 euro.

Meerdere keren hebben toezichthouders de plaats bezocht. De eigenaren hebben enkele maatregelen genomen om de schuur te stutten, maar dat was onvoldoende. De wanden bevatten zoveel scheuren dat de samenhang van de gevels niet aanwezig is. De draagconstructie waar de vloer op rust, lijkt te rotten. Wanneer de schuur niet gesloopt wordt, moeten de erfgenamen een dwangsom van 2.500 euro per week betalen, met een maximum van 25.000 euro.