Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Jachthaven mag huizen bouwen

WOUBRUGGE – Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met het bestemmingsplan voor het Weteringpad 35. Een aantal inspraakreacties zijn beoordeeld, maar de argumenten tegen de bouwplannen konden het college niet overtuigen. Het bestemmingsplan wordt nu aan de gemeenteraad voorgelegd om definitief vastgesteld te worden.
De eigenaren van Jachthaven Woudweterig hebben een plan ingediend om een nieuwe bedrijfswoning, drie waterwoningen en vijf burgerwoningen te bouwen. Ook komen er zes overdekte sloepenligplaatsen en worden sanitair en opslagruimten vernieuwd. Om ditte bereiken wordt de huidige, zeven meter hoge,loods gesloopt en komt hiervoor in de plaats een sloepenloods met daarbovenop en woning en kantoor. De gemeente is van mening dat met de sloop van de loods er sprake is van ‘een stedenbouwkundige verbetering voor de achterliggende woonstraten’.
De waterwoning met een maximale omvang van 600 m3 komt midden in de haven te liggen en zal dan bereikbaar zijn met een steiger die onder de te realiseren sloepenstalling ligt. Direct ten noorden van de voormalige bedrijfswoning mag een ieuwe woning met een nokhoogtevan negen meter gebouwd worden. Uiteindelijk zou ook extra water afgegraven kunnen worden, voor de komst van 24 ligplaatsen die overkapt worden met een sedumdak.
Verschillende omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen het betemmingsplan, maar die bezwaren zijn terzijde geschoven. Een van de nieuwe woningen zou bijvoorbeeld binnen de normen voor een ‘richtafstand’ ten opzichte van een nabijgelegen huis komen. Dat mag echter van het college. Wethouder Ton van Velzen: ‘Als je afwijkt van de richtafstand, moet je het goed onderbouwen. Dat is gebeurd en daarmee is een precedentwerking voorkomen. Mensen die het er niet mee eens zijn, kunnen naar de Raad van State.’