Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Niet blij met onderzoeksrapport

KAAG EN BRAASSEM – Het algemeen bestuur van Holland Rijnland heeft een onderzoeksrapport over de nieuwe woonvisie voor Holland Rijnland naar de prullenbak verwezen. Op essentiële vragen gaf dit rapport geen antwoord, zo liet wethouder Ton van Velzen donderdag 19 september weten.
 
De problemen op de huurderswoonmarkt zijn enorm. In 2012 waren er bijna 75.000 mensen die zich op Woonzicht.nl hadden ingeschreven als woningzoekenden, maar dat jaar werden er minder dan 3.500 woningen aan nieuwe huurders verhuurd. Er moet een nieuwe woonvisie komen voor Holland Rijnland en een extern bureau was hier voor ingehuurd. Dat bureau moet haar werk over doen, zo stelt Van Velzen. ‘De antwoorden op de vragen die we vooraf gesteld hadden, kwamen er niet uit. Dan gaat het om zaken als: ‘Hoeveel woningen hebben we nodig?’ en ‘Hebben we echt nog 30% sociale woningbouw nodig?’ of: ‘Hoe zien alle bouwplannen er nu uit?’ Al die vragen zijn onvoldoende beantwoord.’ Het onderzoeksbureau Stek moet dus terug naar de bureautafel om haar werk beter te doen.