Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

‘Geen invloed uitgeoefend op plaats Bostelaar’

LISSE – Chris Wessels, voorzitter van het CDA-bestuur, ontkent hartstochtelijk dat het bestuur enige invloed heeft uitgeoefend op de volgorde van de kandidatenlijst.
Hij stelt: ‘Het is een klinkklare leugen dat er druk gezet is. De selectiecommissise heeft helemaal de vrije hand gehad. Een dag voordat de kandidaten op de hoogte zijn gesteld, hebben wij gehoord op welke plek ze stonden. Aan die uitslag is helemaal niets veranderd en er is geen druk uitgeoefend op wie dan ook.’
Hij vervolgt: ‘Het is jammer dat Bostelaar er mee stopt. Hij had de meeste ervaring.’ Toch heeft de voorzitter geen contact opgenomen met Bostelaar om hem te vragen zijn besluit te overwegen. Hij legt uit waarom: ‘Ik heb een mail gekregen, waarin Bostelaars besluit heel definitief werd weergegeven. Ik heb de kandidatencommissie gevraagd of zij wisten wat er aan de hand was.’
Wessels gaat niet alsnog contact opnemen met Bostelaar. ‘Het is heel jammer dat hij weg gaat, maar dit is zijn beslissing. We gaan alleen om met volwassen mensen. Als we hem terug gaan halen, moet ik concessies doen, die ik niet kan doen. De algemene ledenvergadering gaat daar over. Ik heb daar ook weinig mee in te brengen.’ De naam van de nieuwe nummer één op de kandidatenlijst is inmiddels bekend. Kees van der Zwet. Wessels is ‘heel tevreden’ met deze persoon. ‘Dit is iemand die bekend is in het dorp. Hij is een zwaargewicht’.