Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Provincie onder druk over Bloembollenboulevard

LISSE – Ook in de Provinciale Staten van Zuid-Holland is de verdwijning van de Bloembollenboulevard een ‘hot’ politiek item geworden. De fractie van D66 Zuid-Holland zet het College van Gedeputeerde Staten onder druk met het stellen van vragen.
Fractievoorzitter Geertjan Wenneker laat weten: ‘We maken ons zorgen over de toekomst van de Bloembollenboulevard. De boulevard heeft een sterke relatie met het Keukenhofseizoen en is om die reden toeristisch aantrekkelijk en belangrijk voor de bollensector als geheel. Het versterkt het imago van de Bollenstreek en heeft bovendien een duidelijk economisch belang.’
 
Door de parkeermogelijkheden op de Bloembollenboulevard en maatregelen om de verkeersveiligheid te waarborgen, zijn de onderhoudskosten voor dat deel van de N208 hoger. Wenneker wil daarom onder meer weten: ‘Op welke wijze is  het College van Gedeputeerde Staten van plan de extra kosten van het onderhoud van de Bloembollenboulevard te gaan dekken? Met welke partijen is het college hierover in overleg? Is het juist dat de gemeente Lisse dat onderhoud van de Bloembollenboulevard in 2009 voor een bepaalde periode heeft afgekocht? Zo ja, voor hoe lang? Heeft het college van Gedeputeerde Staten het voornemen om de ontheffing na 2013 wederom te verlenen? Zo nee, waarom niet?’ Het antwoord van het College van Gedeputeerde Staten zal binnen enkele weken bekend worden gemaakt.