Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Twee ton voor extra sociale woningen

LISSE – Woningcorporatie Stek ontvangt 200.000 euro van de gemeente Lisse voor de realisatie van woningbouw op de ROC-locatie aan de Van Ostadestraat. Dit bedrag is bedoeld voor het ‘stimuleren van sociale woningbouw bij binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten’.
Op de voormalige ROC-locatie worden 36 woningen uit het sociale segment gebouwd (een huurprijs van maximaal 550 euro per maand). De gemeente draagt hier met deze twee ton aan bij, als gevolg van een overeenkomst die eerder met Stek is afgesproken. In ruil voor de woningbouwontwikkeling in Geestwater was een potje van een half miljoen euro gereserveerd voor extra sociale woningen bij ‘binnenstedelijke herstructureringsopgaven’. Stek vraagt – en krijgt – nu dus 200.000 euro uit dat potje.