Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

Aanbouw splijt college

ROELOFARENDSVEEN – Een woning aan de Breitnerlaan 44 mag niet worden uitgebreid. De uitbreiding betreft een opbouw op de aanbouw aan de achterzijde van de woning. Het college vindt dit in meerderheid niet kunnen, met uitzondering van wethouder Ton van Velzen.
Burgemeester Marina van der Velde liet donderdag 16 januari weten: ‘Het gaat hier om enkele woningen die aan de achterkant een schuur of uitbouw hebben. De bewoners willen op die uitbouw een doorlopend dak maken, zodat er een kamertje onder komt. Dat wordt afgewezen om verschillende redenen, want ook de zoninval en belevingswaarde van de tuinen van de buren is van belang.’ De buren vonden het echter geen probleem dat de uitbouw plaats zou vinden, en dat was ook de reden waarom Van Velzen die uitbreiding prima vond. Hij kreeg de meerderheid van het college echter tegen zich. Van der Velde legde uit waarom: ‘Als je het hier toestaat, moet je het in de hele buurt toelaten. En niet iedereen zal even coulant reageren. We vinden het geen goed idee om dit soort extra bebouwing toe te staan.’