Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2014

Dales is informateur

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – D66 heeft als winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen Frank Dales aangesteld als informateur. In het dagelijks leven is Dales algemeen directeur van de Dierenbescherming, maar hij is ook wethouder in Alphen aan den Rijn en burgemeester van Breukelen geweest.
Dales gaat met alle partijen in gesprek om te kijken in hoeverre deze het beste met elkaar kunnen samenwerken. De speerpunten van de verschillende partijen voor de komende onderhandelingen zullen daarbij nadrukkelijk ter sprake komen. Ook vind er een gesprek plaats met de aankomend waarnemend burgemeester Jan Waaijer, waarna Dales een advies uitbrengt over de meest kansrijke coalitievorming. Aan de hand van dit advies zal D66 in overleg met de andere partijen verder vorm geven aan de coalitieonderhandelingen. De democraten sluiten vooralsnog geen enkele combinatie uit.