Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Fusie Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep

STREEK - Het Diaconesenhuis gaat fuseren met Rijnland Zorggroep. Hieronder vallen het Rijnland Ziekenhuis, locaties Leiderdorp en Alphen, verpleeghuis Leythenrode en het verzorgingstehuis Oudshoorn. De bestuurlijke fusie vindt waarschijnlijk plaats in juni en volgend jaar komt de juridische fusie. Het personeel is enthousiast, zo laat Yvon van Egmond, communicatieadviseur van het Diaconessenhuis weten.
Van Egmond: ‘De verkenning tot samenwerking is begonnen in mei 2013.  We hebben toestemming van de Autoriteit Consument en Markt en van alle adviesraden waaronder de cliënten(be)raden. De Nederlandse Zorg Autoriteit moet nog toestemming geven, het wachten is nu daarop.  ‘We willen dat de zorg in deze regio op een nog hoger plan komt en dat  de zorg in deze regio behouden blijft’, aldus Van Egmond.
Ze vervolgt: ‘Door de fusie kan de patiënt in de toekomst blijven rekenen op goede zorg dichtbij huis. Overheid en verzekeraars stellen steeds meer kwaliteits- en volumenormen aan de zorg. Zonder fusie kunnen we niet aan die normen (blijven) voldoen en zal op termijn bepaalde zorg uit de regio verdwijnen. Daarnaast biedt deze fusie ons de mogelijkheid om onze kennis en ervaring te bundelen. Kunnen er ontslagen vallen, naar aanleiding van deze fusie? ‘Dat is niet de bedoeling, al willen we wel zo economisch mogelijk werken. Ontslagen worden niet uitgesloten, maar zijn niet het uitgangspunt.’ Het personeel is voortdurend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Het gevoel bij het management is, dat het personeel positief tegenover de fusie staat. ‘Als je kijkt naar hoe je goede zorg kunt leveren, kun je alleen maar van elkaar leren. We zijn vanuit een positief idee begonnen, niet omdat een van de beide zorginstellingen in de rode cijfers zit. Bovendien zijn er veel specialisten die al samenwerken en die dat ook steeds meer zouden willen.’ Nadat de fusie is afgerond, krijgen de zorginstellingen een nieuwe naam. Welke naam dat is, daar wordt nog over nagedacht.