Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2014

Bouwkeet moet weg

LEIMUIDEN – De bouwkeet aan de Molenkade 3s moet binnen zes weken verwijderd zijn. Als dat niet is gebeurd, moet de eigenaar een dwangsom van 10.000 euro betalen aan de gemeente. Het gebouwtje werd op 9 januari gespot door een gemeentelijk medewerker en het bleek dat de eigenaar geen vergunning had aangevraagd voor de realisatie ervan.
De gemeente stuurde een last onder dwangsom aan de bouwer en diende hierop een zienswijze in. Hij gaf aan, dat er wel degelijk sprake zou zijn van een vergunning en dat die in 1985 zou zijn afgegeven aan de voormalige eigenaar van deze grond. Onderzoek door de gemeente wees echter uit, dat het hier ging om een bouwvergunning voor een andere locatie. Ook stelde de bezwaarmaker dat het gebouwtje er al heel lang staat. Dat was in 1992 niet het geval, maar in 1997 wel. De gemeente blijft bij haar standpunt, dat het gebouw weg moet en legt daarom een dwangsom van 10.000 euro op. De eigenaar kan nog bezwaar maken tegen het collegebesluit.