Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 april 2014

Gedeputeerde positief over plannen Hof van Holland

NOORDWIJK – De proviciaal gedeputeerde Govert Veldhuijzen is positief over de bouwplannen voor de voormalige Hof van Holland. Namens Van Reisen Bouwmanagement & Advies toonden William Kraan en Leon van Reisen hem het oude pand en vertelden de gedeputeerde over hun visie voor het realiseren van een kleinschalige horecavoorziening, acht grondgebonden woningen en twaalf startersappartementen. De voorgevel en fraaie zijramen blijven hierbij intact. Ook de majestueuze kastanjeboom kan blijven staan.
Namens de gemeente ondersteunde wethouder Martijn Vroom (CDA)maandag 7 april het initiatief: ‘We willen de provincie laten zien dat dit een stukje van de monumentale geschiedenis van het dorp is. Dit plan gaat niet om het prakken van een aantal appartementen, maar er wordt voorzichtig omgegaan met het pand.’ Van Reisen vulde  aan: ‘De grondgebonden woningen variëren in prijs van 275.000 euro tot 525.000 euro en de startersappartementen gaan tussen 95.000 euro en 150.000 euro kosten.’ Het pand is geen gemeentelijk of rijksmonument, maar valt wel onder het ‘beschermd dorpsgezicht’.
Terwijl de gedeputeerde rondgeleid wordt, komt achterbuurvrouw en voormalig bewoonster Marie Louise van der Loo – Oehl aanlopen. ‘Ik kijk uit naar de plannen’, zo laat ze weten. ‘Die bouwplannen zijn heel mooi en het wordt tijd dat er iets aan dit oude gebouw gedaan wordt.’ Na de rondleiding stelt de gedeputeerde desgevraagd: ‘Dit is een prachtig plan. Er worden woningen gebouwd en het is zaak dat die woningen ook passen in de provinciale structuurvisie (die nog vastgesteld moet worden, JD). Maar dat is een taak van de gemeente; die heeft dit zelf in de hand. De gemeente moet aantonen, dat er behoefte is aan deze kwaliteit  en kwantiteit aan woningen.’ Hij kijkt nog even om zich heen en concludeerd: ‘Het  gaat hier niet om vreselijk veel woningen, dus er zijn wellicht mogelijkheden.’