Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

Wethouders moeten weg

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Wethouders die voor 2013 actief waren in dit dorp, mogen niet meer terug komen van D66. Fractievoorzitter Boris Kocken van die partij zet in op bestuurlijke vernieuwing en daar horen wat zijn partij betreft niet de wethouders bij die de politiek in Oegstgeest jarenlang hebben bepaald.
Het is een forse streep door de rekening van wethouder Wendelien Tönjann (VVD), want tot donderdagavond 10 april had zij de hoop weer terug te komen als wethouder. Haar partij onderhandelt namelijk met D66 en CDA om samen een coalitie te vormen. Het lijkt er nu op, dat Tönjann een andere baan moet zoeken. Fractievoorzitter Vincent Janssen (VVD) protesteerde nog wel tegen de uitspraken van Kocken. ‘We snappen niet dat bestuurlijke vernieuwing betekent, dat je met nieuwe wethouders moet werken. We moeten eerst over de inhoud, dan de portefeuilleverdeling en dan pas over de personen praten.’ Kocken hield echter vast aan zijn standpunt en gaf aan gesteund te worden door zijn fractie: ‘De fractie spreekt met één mond. Het ligt niet voor de hand, dat ik terug kom op mijn woorden.’