Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

Windmolendelegatie naar kustgemeenten

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK / ZANDVOORT – De discussie over de mogelijke komst van de windmolens langs de kust nadert haar hoogtepunt. Vrijdag 11 april bezoeken enkele leden van de Tweede Kamer de badplaatsen Noordwijk en Zandvoort om zich daar op de hoogte te stellen van de lokale gevoelens.
De delegatie bestaat uit de leden van de vaste Kamercommissie van Infrastructuur & Milieu, waaronder delegatieleider Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), Pieter Litjens (VVD), Aukje de Vries (VVD), Agnes Mulder (CDA) en Jan Vos (PvdA). Gemeentelijk woordvoerder van Noordwijk, Eelco Kranenburg laat weten: ‘Het platform Maritieme Windparken, waaarin kustgemeenten en belangengroeperingen zijn verenigd, hebben de leden van deze kamercommissie uitgenodigd. We maken bezwaar tegen het plaatsen van windmolenparken dicht op de kust en twee rapporten (van Buck Consultants International en Ecofys, red.) onderbouwen onze stellingname.’
De gemeentelijk woordvoerder van Noordwijk vervolgt: ‘We zijn niet tegen windenergie en onderschrijven het energieakkoord. Maar het gaat om de manier waarop; de nadelen van windmolens dicht bij de kust wegen niet op tegen de voordelen. Wij wijzen op de natuurbeleving van de kust, de aantasting van het laatste stukje ongerepte natuur van Nederland en het vrije uitzicht. Ook leidt de komst van deze windmolens tot banenverlies in de toeristensector.’
De delegatie wordt verwelkomd door vertegenwoordigers van het platform Maritieme Windparken, die ook allemaal wethouder zijn in de kustgemeenten: voorzitter Bas Brekelmans (Noordwijk), Leendert de Lange (Wassenaar), Thijs Udo (Katwijk) en Belinda Göransson (Zandvoort).