Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 januari 2015

Afschuw uitgesproken

KAAG EN BRAASSEM > Het college van burgemeester en wethouders verafschuwt de Islamitische aanslag  van woensdag 7 januari op het satirische weekblad Charlie Hebdo, waarbij twaalf mensen omkwamen. 
Burgemeester Marina van der Velde-Menting: ‘De koelbloedige moordaanslag op journalisten en politiemensen in Parijs doet het gemeentebestuur van Kaag en Braassem intens meeleven met de nabestaanden van de slachtoffers. Juist journalisten en politiemensen staan in onze samenleving voor de bescherming van onze vrijheden: vrijheid van denken en vrijheid van meningsuiting en tolerantie naar elkaar. Een aanslag als deze zaait haat en tweespalt in onze westerse wereld. Deze kleine groep extremistische fanaten zet de hele moslimgemeenschap in een kwaad daglicht. Laten wij onze verontwaardiging en afkeuring uitdragen en staan voor onze menselijke waarden!
In diverse Nederlandse steden wordt donderdag 8 januari om 18.00 uur gedemonstreerd als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag. Dat gebeurt op hetzelfde moment dat in Parijs een stille tocht wordt gehouden. In Alphen aan den Rijn is op het Rijnplein een bijeenkomst en in Leiden op het Stadhuisplein. Ook in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Utrecht, Arnhem, Leeuwarden, Hilversum, Groningen, Nijmegen en Zoetermeer is om 18.00 uur een bijeenkomst.