Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Bermen blokkade voor toeristen

KAAG EN BRAASSEM – Volgens wethouder Harry van Schooten zijn er dit jaar nog geen klachten gekomen over het maaibeleid van de bermen. Dit liet hij maandag 6 juli weten tijdens de gemeenteraadsvergadering als antwoord op vragen van Thijs Mooren (CDA).

Mooren herinnerde de wethouder er aan, dat eerder afspraken gemaakt waren met agrariërs, dat zij zelf ook bermen bij hun grondgebied zouden gaan maaien. Maar de wethouder liet weten, dat op dit moment de gemeente nog al het maaiwerk zelf uit voert. In april werden de bermen voor het eerst dit jaar gemaaid en deze weken is de tweede maaironde bezig. Mooren wees er op, dat gemillimeterde bermen van groot belang zijn: 'In april is (overal, JD) één meter gemaaid en niet de hele berm. Voor het toerisme is het heel belangrijk (om wel de hele berm te maaien, JD). Als je ziet hoe fietsers zich tussen het lange gras en distels moeten bewegen, dan is het geen promotie voor Kaag en Braassem.'