Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Geen extra groen in Beukenlaan III

LEIMUIDEN – Het Bestemmingsplan Beukenlaan III krijgt één extra woning. Dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders werd maandag 6 juli aangenomen door een meerderheid van de gemeenteraad. Alleen het CDA was tegen. Raadslid Thijs Mooren vroeg de raad om te luisteren naar de mening van de Dorpsraad Leimuiden.

Maar een meerderheid van de raad wilde niet 'de spelregels tijdens de wedstrijd veranderen'. Bovendien waren de bezwaren van de Dorpsraad pas na afloop van de gestelde bezwarentermijn kenbaar gemaakt. Alle partijen gaven aan, voorstander te zijn van een groene omgeving voor Beukenlaan III, al stelde raadslid Ruud van der Star (PRO) hier wel een voorwaarde aan: 'Groen vind ik belangrijk, op het moment dat het uitkomt.' Raadslid Ton van Velzen (VVD) legde in enkele zinnen uit, waarom het niet mogelijk is om enkele geplande huizen op te offeren voor een wens voor meer groen in deze nieuwbouwwijk: 'In blessuretijd wordt gevraagd om de wedstrijd over te spelen en de spelregels te wijzigen. Dat levert 250.000 euro aan kosten op, met drie teleurgestelde kopers die geen woning krijgen.'