Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Geen ondergrondse bekabeling

NIEUWE WETERING – Alle hoopt lijkt verloren, waar het gaat om de droom voor het onder de grond brengen van de 380 kv-leidingen van TenneT. De rijksoverheid heeft besloten, dat een stuk van 20 kilometer aan die leidingen onder de grond gelegd moet worden. Dan gaat het om twee stukken van tien kilometer.

Wethouder Harry van Schooten lichtte maandag 6 juli tijdens de gemeenteraadsvergadering toe: Tussen Pijnacker en Delft is het eerste stuk van tien kilometer al ondergronds aangelegd. Het stuk dat begint bij het Ghoybos en richting Pijnacker/Delft loopt, moet nog worden aangelegd. Voor ons gedeelte (van Nieuwe Wetering, JD) is de ondergrondse aanleg niet meer aan de orde. Meer zit er niet in.'

Raadslid Laura van Klink (PRO) was teleurgesteld. 'Ondergrondse bekabeling zou een oplossing zijn voor Nieuwe Wetering. Ze riep het college op om alsnog te proberen om de ondergrondse bekabeling mogelijk te maken. Maar alle hoop is verloren, zo maakte de wethouder duidelijk: 'Ieder haakje zouden we zeker aangrijpen, maar er is geen haakje.' Toch stuurt de gemeente een brief naar TenneT en het verantwoordelijke ministerie met een pleidooi om alsnog ondergrondse bekabeling te realiseren in Nieuwe Wetering.