Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Geen steun voor speeltuinvereniging

Nieuwkoop > De gemeente stelt geen 10.000 euro beschikbaar om de problemen bij Speeltuinvereniging Zuideinde te helpen op te lossen. Dit voorstel van MPN/PN kreeg onvoldoende steun tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De speeltuinvereniging is in de problemen gekomen door een dijkverhoging die door het Hoogheemraadschap Rijnland is uitgevoerd. Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) liet weten, dat hij hierover al bestuurlijk overleg heeft gehad met het Hoogheemraadschap. De wethouder had deze instantie 'aangespoord om de speeltuin een financiële vergoeding te geven op basis van projecten of materialen die zij aangeven. Dat is ook gebeurd en vastgelegd in een overeenkomst. Ook de gemeente draagt haar steentje bij.' En met deze toelichting kreeg de MPN/PN geen steun van de andere partijen.