Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2016

Gemeente scoort met verbeterdebuurt.nl

LISSE – De manier waarop de website www.verbeterdebuurt.nl in dit dorp wordt gebruikt, is een groot succes. En daarom heeft de organisatie van deze website wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) gevraagd om andere colleges van burgemeester en wethouders tips te geven hoe dit succes in hun gemeenten ook bereikt kan worden.


Woensdag 10 februari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën informeerde Ruigrok de commissieleden hierover. 'We zijn in april 2014 begonnen met verbeterdebuurt.nl. De gemeenten die meedoen krijgen gemiddeld 42% van de klachten binnen via deze site. Maar Lisse krijgt op deze manier maar liefst 80% van de klachten binnen. Dat is een buitengewone prestatie volgens de ontwikkelaars. Ons is gevraagd of wij voor andere gemeenten onze ervaringen willen delen. Dan gaat het om de vraag op welke manier wij gekomen zijn tot zo'n hoge score.'