Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2016

Toch wel wachtlijst van half jaar bij 'Veilig Thuis'

LISSE – In januari wilde wethouder Adri de Roon (D66) het nog niet geloven; een wachtlijst van zes maanden voor mensen die gebruik willen maken van de diensten van 'Veilig Thuis'. Maar tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 10 februari werd duidelijk dat die wachtlijst er inderdaad is.

In januari liet De Roon nog weten: 'Een wachtlijst van zes maanden lijkt me heel erg lang. Er is sprake van wachtlijsten bij Veilig Thuis, maar of die in alle gevallen zes maanden moeten duren, is mij niet bekend. Dat zou ik heel ernstig vinden.' Maar commissielid Marianne Bergman (CDA) gaf vorige week aan, dat er dus inderdaad een wachtlijst van een half jaar is. Ze wilde weten, wat de gemeente gaat doen om die wachtlijst weg te werken.


De Roon reageerde door te stellen, dat er extra mensen zijn aangenomen om de achterstand in te halen. Ook gaf hij aan, dat 'Veilig Thuis' een relatief nieuwe organisatie is, ontstaan uit de fusie van het het Meldpunt Huiselijk geweld en de AMHK (een meldpunt over kindermishandeling). 'Die samenvoeging heeft het nodig om het lijf gehad'. Het is de bedoeling, dat de wachtlijsten voor 1 mei zijn weggewerkt. Ook gaf De Roon aan, dat een wachtlijst van een half jaar relatief is. 'Er zijn meldingen van ernstige en minder ernstige aard. Deskundigen zeggen dat voor sommige zaken niet onmiddellijk geacteerd hoeft te worden. Er worden soms meldingen gedaan, terwijl als ze opgepakt worden, de ernst is verminderd omdat de omstandigheden zijn veranderd.'