Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2016

Van Erk onvermurwbaar voor smeekbeden college

LISSE – Maar liefst 14.000 euro aan gemeenschapsgeld verdwijnt in de zakken van projectontwikkelaar Van Erk. Het college van burgemeester en wethouders heeft geen dwangmiddelen om dit geld op te vorderen, zo liet wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) donderdag 11 februari weten aan de leden van de commissie Ruimte en Infrastructuur.


De commissieleden waren er niet blij mee. In een aangenomen motie had de raad eerder namelijk opgeroepen om financiële voordelen van aanbestedingen met betrekking tot het voormalige CNB-gebied terug te halen naar de gemeentekas. In een reactie had het college al laten weten, dat er geen juridische mogelijkheden waren om dit af te dwingen. Commissielid Martijn Tibboel (VVD) vond dit 'onzin'. Hij stelde: 'Je moet afspreken dat als het goedkoper uitvalt, dat je je geld terug krijgt. Dat is niet gelukt. Ik heb hier moeite mee.' Hierop liet Ruigrok weten, dat 'Van Erk vindt dat ze het restant nodig hebben om onvoorziene kosten af te dekken. We hebben geen juridische machtsmiddelen om het aanbestedingsvoordeel terug te halen. En als die onvoorziene kosten er niet zijn, dan is dat bedrag voor Van Erk.' De wethouder verzuchtte tot slot: 'We hebben Van Erk meermalen bewogen om het aanbestedingsvoordeel terug te halen. Maar dat is niet gelukt.'