Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2016

Tekort aan vrijwilligers staat ambities in de weg

LISSE – Het NME (Natuur-, Milieu Educatiecentrum) moet een 'belevingsverhaal' worden, zo liet beheerder Rob Clemens woensdag 10 februari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën weten. Hij presenteerde de plannen voor de toekomst.

In het gebouw zelf, maar ook op het landgoed moeten activiteiten georganiseerd worden. Op die manier kunnen kinderen informatie krijgen over de natuur en het milieu, maar ook kunnen ze zelf dingetjes doen. Bijvoorbeeld met schepjes op pad gaan om beestjes te onderzoeken die in het water leven. Het bestuur van de NME wil regionale bekendheid krijgen en in de komende jaren meedoen aan 'regionale initiatieven op duurzaamheid'. Maar ook moet de NME een 'kennismakelaar' worden, om mensen en organisaties met elkaar te verbinden.


Er is echter wel een probleempje bij het realiseren van die ambities, zo gaf Clemens toe. Hij reageerde op een vraag van fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD): 'Hoe realistisch is het dat u een NME krijgt met een regionale uitstraling? Dat vraagt behoorlijk wat werk. U krijgt er behoorlijk wat geld voor.' Clemens stelde: 'We zijn ambitieus, maar je kunt beter werken aan grote ambities door daar veel van te bereiken. Het werven van vrijwilligers is een punt dat veel aandacht behoeft. We hebben momenteel elf vrijwilligers en willen uitgroeien naar een team van 25 mensen om de ambities waar te maken. Een stuk van het budget gaan we daar voor inruimen.'