Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 februari 2016

Ontvangers hulp in huishouding kunnen rustig slapen

LISSE – De hulp in de huishouding blijft doorgaan, ook bij een faillissement van thuiszorgorganisatie TSN. Deze verwachting uitte wethouder Adri de Roon (D66) woensdag 10 februari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.


De landelijke organisatie 'Buurtzorg Nederland' heeft al aangegeven dat zij de werkzaamheden wil overnemen in driekwart van alle gemeenten waar TSN actief is. Maar dat geldt niet voor de gemeenten, waar de ISD Bollenstreek in actief is. Lisse valt hier ook onder. De Roon weet wel hoe dat komt: 'Onze tariefstructuur is niet interessant. Wij bieden kennelijk te weinig per uur.' Toch hoeven de mensen die hulp in de huishouding ontvangen van TSN zich geen zorgen te maken, volgens de wethouder. 'Er kunnen geen problemen ontstaan als TSN zich terugtrekt. Er zijn nu twee aanbieders die de zorg willen overnemen. Er zijn geen nadelige gevolgen vanwege het stoppen van TSN in deze regio.'