Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

De tocht naar nul kilo restafval

Wethouder Yvonne Peters (VVD) gaat zich samen met haar gezin honderd dagen lang inzetten om – als het lukt – nul kilogram restafval over te houden. Dus al het plastic, blik, karton, papier moet zo goed gescheiden worden, dat de normale vuilnisbak leeg blijft. Zij doet mee aan de '100-100-100-actie' en doet in het Witte Weekblad hier de komende maanden verslag van.

Ik ben klaar voor de start! Op maandag 14 maart gaat de 100-100-100 actie beginnen. Dan ga ik met mijn man en vier 4 kinderen (14, 15, 17 en 18 jaar), onze hoeveelheid grijs afval 100 dagen lang nog verder beperken. Het liefst richting 100%.

Het scheiden van groen, plastic, papier en natuurlijk ook klein chemisch afval, doen we al jaren heel serieus. Sinds kort zijn hier ook de drankenkartons bij gekomen, want die mogen nu ook in de plastic afvalzak. Ik kan het verschil merken, want de grijze bak komt de laatste twee weken zelfs niet eens halfvol. Maar mijn gezin en ik willen meer! Dat betekent dat we beter gaan opletten bij het doen van boodschappen en geen onnodige en vervuilende producten meer zullen kopen.

Of het genoeg zal zijn? Dat weet ik niet, maar ik houd u op de hoogte. Op 9 maart om 19.00 uur is de startbijeenkomst voor alle 100-100-100 deelnemers in het gemeentehuis van Kaag en Braassem. Zie ik u daar ook?


Yvonne Peters