Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Het beste voor de man

Herenmodehuis Schulte

Door Joep Derksen

Paul en Shark, Gant, Pierre Cardin, State of Art, Lacoste, Meyer, Olymp: het zijn zo maar enkele kwaliteitsmerken die te vinden zijn bij Herenmodehuis Schulte. Met zes vestigingen in de Duin- en Bollenstreek en tien zaken in totaal is het dé meest toonaangevende modezaak van deze regio en ver daar buiten. En niet voor niets, want werkelijk iedere man die goed gekleed door het leven wil gaan, kan hier terecht. In de Hillegomse vestiging zelfs tot en met kledingmaat 70 en schoenmaat 52. En wie een maatkostuum van Eduard Dressler wil hebben, kan dat in iedere maat krijgen.

Mede-eigenaar Pim van den Berg licht toe, waarom zoveel mannen juist naar Herenmodehuis Schulte gaan. 'We zijn specialist in maatwerk, zoals maatkostuums en maatcolberts. Bovendien zijn we bij onze vestiging in Hillegom gespecialiseerd in grote maten; tot maat 70. Uit heel Nederland komen klanten naar ons toe rijden. We werken alleen maar met topleveranciers voor stoffen en hebben een uitgebreide keuze.' Maar de service van het bedrijf gaat nóg verder, want Herenmodehuis Schulte werkt samen met Eduard Dressler; hierdoor kunnen maatkostuums gemaakt worden in álle maten!

Van den Berg geniet van zijn vak en het feit dat hij veel mannen kan helpen met het uitbreiden van hun kledingkeuze. 'Een pak uit het vak verkopen is veel gemakkelijker, maar dat kan iedereen. Ik heb mezelf gespecialiseerd in het op maat kleden van 'moeilijk figuren'. Het is mooi, dat ik mijn vakwerk kwijt kan en me kan onderscheiden. Niet alleen in kwaliteit en service, maar ook in collecties en producten.' Hij vervolgt: 'En we maken mensen blij, want je haalt een probleem bij hen weg. Vaak kunnen mensen met grotere maten maar kiezen uit één kledingstuk, maar bij ons is er keuze uit honderden jassen, truien of overhemden die op de plank liggen.'

De vestiging in Lisse is verhuisd naar een nieuw pand Kanaalstraat 28, met een totaal nieuw en
modern interieur. De webwinkel van Herenmodehuis Schulte is booming en behoort tot de top 5 van kledingaanbieders in Nederland en België. Vaak oriënteren klanten zich eerst op de website, maar dan komen ze toch het liefst naar de zaak zelf om daar de kleren te proberen. 'Wilt u een afspraak maken om een maatkostuum aan te meten, bel dan graag even voor het maken van een
afspraak: 0252 515 419.'

Het voorjaar komt er weer aan en ook voor de man betekent dit dat het tijd wordt voor uitbreiding van de garderobe. Want donkere, grijze pakken horen niet op een zonnige dag. Met de juiste kleding krijg je als man een echt voorjaarsgevoel. Van den Berg: 'Dit jaar is de voorjaarsmode zeer kleurrijk, met veel frisse kleuren als zacht blauw, zacht groen en geel en roze fuchsiakleuren. De blauwe tonen blijven de overhand hebben, omdat dit goed staat op de Nederlandse man.' Een populaire ontwikkeling zijn de prints op overhemden: 'Dat is een hot item dit voorjaar, dan gaat het om overhemden met natuurmotiefjes, maar ook heb je grovere prints. Voor klanten die het niet zo wild willen hebben, hebben we uiteraard veel aanbod van andere typen overhemden, bijvoorbeeld zandkleuren met blauw.' De trend van fijne printjes komen ook steeds vaker voor bij pantalons, al wordt het daar heel subtiel gedaan.

Uniek aan Herenmodehuis Schulte is ook, dat ze uitsluitend werken met Italiaans design, maar dan wél met een Noord-Europese pasvorm. Van den Berg: 'Het moet natuurlijk wel passen voor de Nederlandse man, want over het algemeen zijn we in Nederland wat langer. Als de kleding te klein is, heb je er niets aan.' De modezaak heeft haar collectie onlangs uitgebreid, zo laat de eigenaar weten. 'Nieuw in onze collectie is de Portofino schoenencollectie, met bijpassende riem voor prijzen variërend van 179 tot 199 euro. En die schoenen zijn tot en met schoenmaat 52. Speciaal voor de mensen die op grote voet leven.'


Het is dus een goed moment om deze dagen naar de vestiging in Hillegom te komen: Hoofdstraat 106 – 110. Voor meer informatie: T: 0252 515 419 of W: http://www.schulteherenmode.nl.