Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Twijfel over rioolheffing

NOORDWIJK – Gemeenteraadslid Alkemade (CDA) uitte donderdag 3 maart tijdens de raadsvergadering kritiek op de rioolheffing die nu ook op garageboxen geheven wordt. Dit leidt bij veel inwoners tot een extra belastingheffing van 76 euro per garage. 'Andere gemeenten kiezen voor een tarief van 40 euro', zo constateerde Alkemade. Hij wilde weten of dit tarief nog kon worden aangepast.


Wethouder Gerben van Duin liet weten, dat er al 'veel bezwaren binnen zijn over de belastingheffing op de garageboxen.' Maar hij wees naar de landelijke overheid als veroorzaker van deze extra belastingaanslag op de inwoners: 'We worden strak op de huid gezeten over aanslagen van panden. Het is een juridische verplichting en de gemeente schiet er niet veel mee op. Het is kostendekkend; voor de 10.000 huishoudens die geen riool op de garagebox hebben zal het goedkoper worden.' Mogelijk wordt dit onderwerp later nogmaals door de politiek besproken.