Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Trio pleit voor plannen Hotels van Oranje

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – De leden van de raadscommissie kregen donderdag 3 maart een presentatie voorgeschoteld over de bouwplannen van Hotels van Oranje. Jaap Liethof (algemeen directeur), Victor Salman (adviseur voor Hotels van Oranje) en architect Diederik van Egmond vertelden enthousiast over de plannen, maar wezen ook op de noodzaak dat Hotels van Oranje kan uitbreiden.

Zo komen er in een straal van zo'n 50 kilometer duizenden hotelkamers bij. Als voorbeelden noemde Liethof Hotel Okura, het nieuwe Hilton op Schiphol en twee nieuwe hotels in Amsterdam. 'Toeristisch loopt het terug en zakelijk moeten we er voor knokken om deze mensen naar Noordwijk en Nederland te krijgen. Met het nieuwe hotel kunnen we zorgen voor 100 hotelkamers en circa 2.500 m2 aan congresfaciliteiten.' Het bedrijf wil de komende jaren 32 miljoen euro investeren om 'de toekomst veilig te stellen en een echt verschil te maken'. Maar dat is veel geld, dat het hotel wil terugverdienen door de bouw van twee appartementengebouwen.

Salman nam de raadscommissieleden mee naar het politieke verhaal. Hij wees de politici er op, dat er al een gezamenlijke verklaring is opgesteld om de bouwplannen van Hotels van Oranje te realiseren. Ook gaf hij aan, dat er nog nooit zoveel met omwonenden en belanghebbenden is gesproken als met deze bouwplannen. Hierbij zijn een behoorlijk aantal concessies gedaan. En Van Egmond gaf een overzicht van die wijzigingen in de bouwtekeningen. Zo zijn er geen negen, maar acht lagen met een kap. Het parkeren en laden en lossen gaat onder de grond en inpandig.


Hierna nam Salman het weer over. 'De gemeente wil afspraken negeren. Wij begrijpen dat niet. Moreel niet en juridisch niet, want afspraak is afspraak. U wordt door het college op het verkeerde been gezet. U kunt zich niet aan de afspraken onttrekken zonder grote juridische consequenties. We hopen dat het niet zo ver komt. Geef ons de ruimte voor een mooi en levendige boulevard. We hopen dat we over twee weken in een informerende sessie een goed overleg met elkaar kunnen hebben.' De politiek gaat op donderdag 17 maart over dit onderwerp vergaderen.