Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 maart 2016

Mannendagen en winkelwagenstrandraces om shoppers te lokken

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – Een kwart van de winkels heeft het heel moeilijk, maar de retailmanager René Hendriks zit vol plannen om het tij in Noordwijk te keren. Donderdag 3 maart gaf hij een presentatie, waar hij die plannen aan de politiek toelichtte.

Veel Noordwijkers winkelen niet in hun eigen dorp; liever gaan ze naar Katwijk, Leiden en Lisse. Om de eigen winkels beter op de kaart te zetten, moet er daarom veel gebeuren. De winkelcentra in Noordwijk-Binnen en Noordwijk-Zee moeten 'sfeervoller' worden ingericht en ook moeten de openingstijden overal gelijk zijn. Wat de retailmanager betreft, moeten er niet meer overal in het dorp nieuwe winkeltjes bijkomen. Winkels aan bijvoorbeeld de Koningin Wilhelmina Boulevard of het Vuurtorenplein zijn 'niet kansrijk'.

Liever ziet Hendriks dat er een 'ontmoetingsplein' komt. En helemaal fijn zou het zijn, wanneer er winkels komen op de Grent 'om een natuurlijk looprondje te creëren.' In Noordwijk-Binnen moeten de mensen terecht kunnen voor de dagelijkse boodschappen. Met het 'shoppen, sparen, schenken' systeem kunnen inwoners over niet al te lange tijd via hun aankopen de lokale verenigingen en goede doelen ondersteunen.

Daarnaast moeten ook niet-Noordwijkers naar dit dorp gelokt worden en ook hier zijn plannen voor. Zo wordt het voor winkeliers binnenkort mogelijk om een wijntje of biertje te schenken aan hun klanten. Tegelijkertijd mogen horecagelegenheden ook 'detailhandelsproducten' verkopen aan hun klanten.


Er moeten meer parkeerplaatsen komen, en het liefst ziet Hendriks dat Noordwijk de 'mooiste fietsenstalling van Nederland' er bij krijgt. En met het instellen van een 'Mannendag' of een strandrace met boodschappenkarretjes moet het helemaal een dolle boel worden in het dorp. Ook zijn er plannen voor een lichtjesavond, springkussenfestival en een 'levende beelden' evenement. Bezoekers van buiten moeten ook een 'Noordwijk Visitor Pass' krijgen, waarmee ze korting kunnen krijgen bij bepaalde winkels en horecazaken. Hendriks vertelde niet hoe lang het duurt voordat al deze plannen ook daadwerkelijk gerealiseerd zijn.