Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Geen lastenverlichting door vervroegd aflossen

KAAG EN BRAASSEM – Het leek zo mooi; een deel van de gemeentelijke schulden vervroegd aflossen. En door de lagere rentelasten houdt de gemeente geld over; dit geld kan dan gebruikt worden als lastenverlichting voor de inwoners. Maar dit voorstel van raadslid Gino Wesselman (D66) werd maandag 27 juni vakkundig de kop omgedraaid door wethouder Henk Hoek.


Volgens Wesselman zijn er mogelijkheden om de schulden vervroegd af te lossen. Hij riep de wethouder op om met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) in gesprek te gaan over deze vervroegde aflossing. Maar de wethouder liet weten, dat hij dit al lang gedaan had. Goed nieuws kon hij niet melden: 'Het is buitengewoon lastig om leningen vervroegd af te lossen. Je krijgt dan toch een boeteclausule. We zijn er al langer mee bezig en hebben al gesprekken gevoerd met de BNG. Vervroegd aflossen leidt niet tot een substantieel voordeel.'