Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Ook ervaringsdeskundigen in Adviesraad

OEGSTGEEST – In de Adviesraad Sociaal Domein moeten niet alleen zogeheten 'experts' zitten, maar ook mensen die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met de uitvoering van de cliëntenparticipatie. Ondanks stevige oppositie van wethouder Jos Roeffen (LO) stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met dit voorstel van raadslid Pasterkamp (PrO).

Roeffen vond het niet goed, dat iemand in de Adviesraad komt te zitten, die 'puur alleen vanuit de belangen van de cliënten praat'. En volgens hem hebben jongeren al helemaal geen zin om in zo'n Adviesraad te zitten. Volgens Roeffen kan die groep overigens wél bereikt worden via de sociale media: 'Daar zijn ze toch de hele dag mee bezig'. Maar het PrO-raadslid maakte het duidelijk: 'We willen niet over de mensen praten, maar mét de mensen'. Deze eenvoudige woorden overtuigden de rest van de raadsleden. Het voorstel werd unaniem aangenomen.