Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Geen extra parkeerplaatsen bij station

HILLEGOM – Er komen de komende jaren geen extra parkeerplaatsen bij in de buurt van het station. Dat werd woensdag 22 juni tijdens de vergadering van de raadscommissie wel duidelijk naar aanleiding van uitspraken van wethouder De Jong.


Volgens hem trekken meer parkeerplaatsen ook meer auto's aan. Bovendien zou de gemeente grond moeten kopen om die plekken te realiseren; een dure aangelegenheid. Een optie zou kunnen zijn, om een verdieping bovenop de huidige parkeerplekken te plaatsen, maar De Jong vindt dat 'niet zo fraai'. Liever ziet hij, dat mensen met de fiets of het openbaar vervoer naar het station gaan. En als het te gek wordt met de parkeerdruk, dan denkt het college eerst aan het invoeren van een blauwe zone, zodat daar bijvoorbeeld maar maximaal twee uur geparkeerd kan worden. Dit onderwerp wordt verder besproken in de gemeenteraadsvergadering.