Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 september 2016

Dwangsom definitief

NOORDWIJK – De gemeente vordert 200.000 euro aan dwangsommen van de Muntendamsche Investeringsmaatschappij en N.V. Bever. Hiermee komt een definitief einde aan een jarenlang durend juridisch steekspel tussen de gemeente en deze bedrijven. Noordwijk is namelijk door de Raad van State definitief in het gelijk gesteld, dat de dwangsommen terecht waren opgelegd omdat een aantal panden verslonsden tot shameplekken.


De relatie tussen de gemeente en Bever is de laatste jaren sterk verbeterd en er wordt nu gesproken over het ontwikkelen van meerdere locaties in het dorp. Toch staat het gemeentebestuur er op, dat de twee ton betaald moeten worden. 'Deze procedure moet los gezien worden van de constructieve gesprekken', zo laat een woordvoerder weten.