Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2016

Minderjarigen kunnen nog steeds alcohol kopen

LISSE – Het lijkt er op, dat in deze gemeente ook alcohol is verkocht aan kinderen. Volgens de drank- en horecawet mogen jongeren onder de 18 geen alcohol kopen of drinken. Maar de gemeente heeft mystery guests ingezet. Dat zijn 18-minners die proberen om alcohol te kopen. Burgemeester Lies Spruit liet woensdag 7 september weten, dat ze niet openbaar maakt welke zaken en verenigingen hierbij de fout in zijn gegaan.


Ze stelde, naar aanleiding van een vraag van commissielid Marianne Bergman (CDA): 'Ik kan u vertrouwelijk informeren over hoe het met de mystery guests gegaan is. We hebben met de horeca afgesproken dat we degenen die het goed doen, zullen complimenteren. Als er heel veel misbruik is, gaan we niet in de openbaarheid zeggen waar het fout is gegaan. De rapportages worden gebruikt om te bepalen wat er gebeurd is en wat er verbeterd kan worden.'