Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

Rechtsgang dreigt voor Fioretticollege

LISSE > De gemeente ligt overhoop met het Fioretticollege. Er bestaat namelijk een diep verschil van mening over de hoogte van de huurprijzen van de nieuwe sportaccommodaties. Het Fioretticollege weigert de gevraagde huurprijzen te betalen en beroept zich op gemaakte afspraken.


Tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 12 oktober informeerde wethouder Adri de Roon (D66) de commissieleden hierover. Hij liet weten: ,,Er bestaat een verschil van inzicht over de huur van de accommodaties. Ik wil eerst de stappen bewandelen, voordat ik er meer over zeg. Ik blijf hopen. We zetten ons er voor in, maar niet voor elke prijs. Ik blijf hopen dat we het met het Fioretticollege eens zullen worden.'' Maar fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) vond dit antwoord niet voldoende: ,,Hoe lang gaan we wachten op het voorstel van het Fioretticollege. Het kan niet zo zijn, dat er na de bouw interpretatieverschillen zijn over de huur.'' De Roon: ,,We willen de zaak niet langer laten lopen dan wenselijk is. Het zit vrij vast. Het heeft stuurmanskunst nodig om er uit te komen, zonder dat we bij de rechter langs gaan.''