Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Opgesloten om 5.000 euro in te zamelen

NOORDWIJK > Op donderdag 9 februari wordt Edwin de Beukelaar opgesloten. Hij laat dit vrijwillig doen, in het kader van een fondsenwerving voor het Adamas Inloophuis in Nieuw Vennep. Deze zogeheten 'Lock-up' moet 15.000 euro opleveren en De Beukelaar moet hiervoor tijdens zijn 'gevangenschap' al zijn relaties en kennissen benaderen om dat geld bij elkaar te krijgen. Het willige slachtoffer heeft er enorm veel zin in, zo laat De Beukelaar weten.

Het Adamas Inloophuis heeft ieder jaar 300.000 euro nodig om te zorgen voor mensen, die met kanker geconfronteerd worden. Op 9 februari tussen 09:00 uur en 17:00 uur laten zo'n tien mensen met een groot netwerk zich vrijwillig opsluiten en De Beukelaar is daar één van. Hierdoor maakt hij kans om de titel 'Social Funder 2017' in de wacht te slepen. Hij hoeft niet alleen geld binnen te halen, maar dat mogen ook producten of diensten zijn, die gratis aan het Adamas Inloophuis ter beschikking worden gesteld. Met een eigen laptop en telefoon, moet De Beukelaar dit voor elkaar zien te krijgen. Al zijn bewegingen kunnen via social media live gevolgd worden.

De Beukelaar legt uit, waarom hij hier aan mee doet. ,,We zijn heel actief voor mensen met een beperking. Ik heb twee jeugdvrienden, die met kanker geconfronteerd werden. Één ervan is nu dood en de ander leeft. Kanker is voor mij taboeloos geworden, dankzij die eerste vriend die overleden is. Hij maakte altijd genadeloze grappen. Zo'n inloophuis is fantastisch; je kunt samen praten over kanker. Het is zo belangrijk om over kanker en de dood te praten.”

De ironie van de 'Lock-up' ontgaat ook De Beukelaar niet: ,,Ik vind het hartstikke leuk. Ik ben een vrije vogel en wordt opgesloten. Ik wil een houten bankje meenemen en die dag niet alleen maar geld binnenhalen, maar ook persoonlijke ervaringen uitwisselen. Als je samen bent, kom je op briljante ideeën. Met slimme mensen komen we vanzelf op ideeën om 15.000 euro aan geld, goederen en diensten in te zamelen. Het is altijd beter om dit samen te doen.'' Het einde van het gesprek is gekomen, want De Beukelaar moet doorrazen met zijn activiteiten. Hij grapt: ,,Ik kan rusten in de hel! In de hemel is het namelijk minder gezellig, want daar zitten de keurige mensen.''


Joep Derksen