Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 januari 2017

Gemeentebestuur proost op nieuw jaar

KAAG EN BRAASSEM > Een kleine honderd inwoners bezochten donderdag 5 januari de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Daar hield burgemeester Marina van der Velde haar traditionele nieuwjaarstoespraak én werden enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Ze neemt zich voor om de wereld te vergelijken met een half vol glas. ,,We moeten er op letten dat we ons niet laten leiden door tendentieuze uitspraken die onderbuikgevoelens voeden. Helaas zijn er vele politici die zich schuldig maken aan dergelijke uitspraken. Daarmee groeit een gevoel van onvrede en wantrouwen dat haaks staat op de statistieken die tonen dat wij hier in Nederland de meest bevoorrechte mensen van de wereld zijn.'' Wel vond ze, dat er meer aandacht moet zijn voor inwoners in deze gemeente, die extra hulp nodig hebben.

Ze prees inwonerinitiatieven, zoals ,,een kookcafé waar mensen terecht kunnen die anders alleen thuis moeten eten, een zwembad dat is uitgeroepen tot meest dementievriendelijke zwembad van het land en voetbalverenigingen die zich op allerlei verschillende manieren inzetten voor mensen die helemaal geen lid van hun vereniging zijn.'' Ze riep de gemeenteraadsleden op: ,,Laten we dit jaar samen aangaan, denkend vanuit een positieve grondhouding, bouwend aan onze samenleving in vertrouwen naar elkaar.''


Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ook een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet. 'Jonge vrijwilliger tot 22 jaar' werd Daniek de Groot uit Woubrugge. De prijs voor de 'Vrijwilliger vanaf 22 jaar' ging naar Annie van der Ham – van Heijningen uit Roelofarendsveen. Family Factor uit Leimuiden pakte de prijs voor 'Vrijwilligersorganisatie van het jaar'.