Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 januari 2017

Vrijwilligers in het zonnetje

LISSE > Het Team Salvatori ontving maandag 9 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis de 'Vrijwilligersprijs groep 2017'. In Buurthuis Salvatori, het gebouw van de Samenwerkingsgemeente (SWG) worden in samenwerking met en door het Team Salvatori allerlei activiteiten georganiseerd. Rien Jongman is vrijwilliger van het jaar en Iris Steenvoorden werd benoemd tot jeugdvrijwilliger van het jaar.

Dit heeft er voor gezorgd, dat buurtbewoners niet alleen met elkaar, maar ook met mensen 'van buiten' verbonden worden. Zo is iedereen welkom bij het 'buurtbakkie met Atie' het eetcafé en de gitaarles. Maar ook worden er gratis maaltijden uitgedeeld en vindt daar de Syrische kookworkshop en de Poolse bakworkshop plaats. ,,Het team die achter deze activiteiten zit zijn ontzettend gedreven en maatschappelijk betrokken bij de buurt en Lisse'', zo stelde de jury. ,,Ze weten mensen te verbinden met onder andere heerlijk eten. Schatten van mensen!!''

De vrijwilliger van het jaar bleek dit keer Rien Jongman te zijn. Hij is al meer dan veertig jaar vrijwilliger bij de zwemles. Sinds een aantal jaar is hij eveneens vrijwilliger bij SWOL, waarbij hij onder meer ouderen naar fysiotherapie rijdt en boodschappen haalt. Jongman is ook al twintig jaar vrijwilliger op de Hartekampgroep waar hij eerst cliënten voor een hobby-club had. Later is hij klusjesman geworden en als er iets gerepareerd moet worden dan komt Jongman het op verzoek maken.

De vijftienjarige Iris Steenvoorden mocht de Lissese Jeugdprijs 2017 in ontvangst nemen. Ondanks dat Iris het altijd druk heeft met haar school/havo sport ze veel en doet ze ook nog vrijwilligerswerk. Ze doet vrijwilligerswerk bij de kinderboerderij en is nog maar 15 jaar. Ze gaat er minimaal 1 keer per week heen. Ze geeft veel om haar vrijwilligerswerk, ze geeft om de mensen die er zijn en helpt kinderen die bang zijn met dichter bij de dieren te komen. Maar het meest geeft ze om de dieren. Ze doet alles wat in haar macht ligt, om de dieren zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.

Alle vrijwilligers ontvingen een bronzen penning van de kunstenaars Frans en Truus van der Veld en een cheque met een geldbedrag. Deze penning ging niet naar de jeugdvrijwilliger; zij kreeg in plaats hiervan kaartjes voor de bioscoop Floralis, inclusief etentje voor twee personen.


Joep Derksen